Munca in Germania

Locuri de munca in Germania

Piata Asigurarilor de Sanatate din Germania

Piata Asigurarilor de Sanatate din Germania

1 July, 2014

Deschidem rubrica Utile cu informatii legate de piata Asigurarilor de Sanatate din Germania [ AOK ], procentul pe care trebuie sa-l platim la acest fond fiind de 15,5 %  din salariul brut, in cazul in care venitul nostru nu depaseste 49.500 € anual. Din aceasta suma platita angajatul plateste 7,3% iar angajatorul 8,3%. Calculele le faceti singuri. Daca aveti venituri mai mari de 49.500 € anual va veti asigura la firmele private.

Daca in general nu prea conteaza cu ce boala te confrunti in Germania, totusi la dentist este mai special, o spun din proprie experienta. Primul pas este consultatia, medicul dentist va face o evaluare a costurilor si tratamentelor de care veti beneficia, iar daca sistemul de asigurare nu acopera tot tratamentul, restul il veti plati din buzunar, pe baza de semnatura.

Factura medicala este la voia medicului care te trateaza, asa ca ar fi bine sa va interesati unde va tratati de la prieteni, sa nu va treziti ca aveti de plata, desi sunteti asigurati fie la stat fie la privati. Cei care nu sunteti asigurati si platiti cu banii jos, anuntati medicul, e posibil sa va puna o taxa mai mica, eu am patit asta in primii ani, cand eram cu sigurare medicala romaneasca. desi am amintit mai sus de AOK, nu uitati ca mai sunt si alte firme de asigurare in Germania, cum ar fi  BKK sau DAK.

Ca idee de incheiere, consider ca sistemul de sanatate din Germania este printre cele mai bune din Europa, probabil depasit de cel spaniol si cel britanic, ultimul fiind chiar aproape de perfectiune, comparat cu cel din Romania.

asistenta medicala Germania


Oferte recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *